DIY 3D geprint object verven

HP PA12 Nylon Plastic verven

Steeds vaker worden 3D geprinte objecten met behulp van HP’s Multi Jet Fushion technologie geprint. Door de sterkte en duurzaamheid is het zeer geschikt voor funtionele onderdelen, daarnaast wordt het vaak gebruikt voor sieraden en accessoires.

Het materiaal heeft een grijs-witte kleur, zoals te zien op de volgende foto:

Het HP Nylon Plastic is uitstekend zwart te verven met behulp van Jacquard iDye Poly Black en Rit DyeMore Graphite. Ik ben benieuwd naar het resultaat als ik het HP Nylon Plastic verf met een andere kleur reactieve verf.

In deze test heb ik 2 verschillende objecten geverfd met behulp van de reactieve verf iDye Poly van Jacquard in de kleur Green. (zonder color intensifier)

Dit resulteert in een object in een kleur die lijkt op legergroen. De kleur is net iets donkerder dan als je een wit object op dezelfde temperatuur, dezelfde tijd in het verfbad laat zitten. Dit komt omdat de originele kleur grijs als het ware mengt met de groene kleur. Zie hieronder het resultaat:

Het resultaat is een donkere kleur groen. Sommige donkere vlekjes van het originele materiaal zijn nog heel licht te zien.